keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kuinka saada blogi näkyville

Aiheena tällä kertaa on blogin näkyvyys. Kuinka saisin oman blogini näkyviin? Miten saan lukijat kiinnostumaan juuri minun blogistani?

Vastaus löytyy helposti, mutta sen toteuttaminen ei ole yhtä helppoa. Kun aloitin kirjoittamaan ensimmäistä kertaa blogia, ihmettelin, miksi blogini ei saa lukijoita. Eräs ystäväni kirjoittaa myös blogia, mutta hänellä on melkein 40 lukijaa blogillansa. Ymmärsin, että hän sai lukijoita itselleen, koska hän jakoi linkin blogiinsa facebookin kautta, jotta ihmiset näkisivät hänen bloginsa ja löytäisivät sen helposti. Hän jakaa yhä blogiansa facebookin etusivulla, aina uuden postauksen jälkeen. Onko vastaus siis facebookissa? Pitäisikö minunkin jakaa blogini siellä?

Blogille voi kerätä lukijoita monella tavalla. Blogin mainostaminen on yksi keino, jolla saa takuu varmasti lukijoita itselleen. Pelkkä mainostaminen ei kuitenkaan riitä, vaan blogin täytyy olla myös ulkoasultaan houkutteleva ja saada lukijat kiinnostumaan jo ensisilmäyksellä. Kirjoituksen täytyy olla sujuvaa ja mielenkiintoista. Itse toivon lisäksi tekstin sisältävän kuvia. Monesti paljon lukijoita itselleen keräävät sellaiset blogit, joissa kuvat ovat hyvälaatuisia järkkärillä (=järjestelmäkamera) otettuja kuvia ja tekstiä ei ole liikaa. Yleensä varsinkin muotiaiheiset ja matkustusaiheiset blogit ovat suosittuja. Kun blogilla on selkeä aihe, ja jokainen postaus liittyy tähän aiheeseen, silloin lukijat kiinnostuvat helpommin. Jos jokainen postaus on erilainen ja aiheet vaihtelevat kokoajan, blogi saattaa vaikuttaa sekavalta ja siksi lukijat eivät välttämättä kiinnostu blogista. 

En itse sen kummemmin aio mainostaa tätä blogia. En ole mainostanut vapaa-ajan blogianikaan, sillä en pidä blogiani tarpeeksi 'houkuttelevana'. En omista järjestelmäkameraa enkä kirjoita päivittäin, sillä aiheita on välillä vaikea keksiä, joten en välitä niinkään, onko blogillani lukijoita. Blogini muistuttaa muutenkin julkista päiväkirjaa, jossa vain kerron kuulumisia kuvin ja sanoin. Toki blogiani lukee ainankin muutama hyvä ystäväni, sillä kun asumme eri kaupungeissa, heistä on mukava tietää, miten minulla menee. Tätä blogia lukee ne arvoisat oppitoverit, jotka ovat samalla kurssilla kanssani. Olen ihan tyytyväinen siihen. Toki sallin kaikki muutkin lukijat, ketkä eksyvät vahingossa blogini sivustolle.
  
Nyt en edes lisää mitään mielenkiintoisia kuvia tähän postaukseen, joten toivottavasti lukeminen ei käy tylsäksi!

 



 

6 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä tuossa, että blogilla pitäisi olla joku aihe, johon kaikki postaukset jollain tavalla liittyvät. Mielestäni blogia voi silti kirjoittaa kiinnostavasti omasta elämästään, vaikka ei ihan koko elämäänsä blogissa jakaisikaan.

    VastaaPoista
  2. Ehkä yksi syy, mikä pitää tavallisia bloggaajia maan alla on heidän asenteensa: ei minun blogini ansaitse julkisuutta. Tyrkytä blogiasi, kehitä itseäsi ja blogiasi, markkinoi.. Keinoja on monia, mutta paras tapa on vain kirjoittaa ja kirjoittaa, sillä siitähän blogaamisesta on kysymys!

    VastaaPoista
  3. Yhdyn myös tuohon, että aihe täytyy olla, jotta lukeminen ja kohdeyleisön löytäminen on helpompaa. Kuitenki monissa blogeissa kun lukijakuna on saavutettu voidaan alkaa siirtymään pikku hiljaa aihesta toiseen. Tai tehdä erilaisia postauksia välillä, jospa löytäisi jotain uutta!

    VastaaPoista
  4. aihe, kohseryhmä, markkinointi, tyrkyttäminen.... ja sydän mukana koko ajan- kuka vielä väittää, että bloggaaminen on helppoa?

    VastaaPoista
  5. Niinpä, tosijuttuja. Uskon myös, että aihe antaa blogille tietynlaiset "rajat", joilla pystyy määrittämään sen kuinka paljon elämästään haluaa jakaa julkisesti. Esimerkiksi kosmetiikkabloggaaja ei välttämättä halua kertoa perhesuhteistaan tai jakaa kuvia kodistaan, kun taas sisustusbloggaajalle on lähes välttämätöntä näyttää oman kotinsa sisustus.

    VastaaPoista
  6. Bloggaaminen on omien kiinnostusten keskittämistä ja niiden pohdintaa sekä mielipiteiden esille tuontia. Bloggaamisen ideana on jakaminen, jos alussa jo ajatus on, että enhän minä nyt kovinkaan kummoinen ole, niin sitten ei kannata aloittaa ollenkaan. Kaikilla on se mistä on kiinnostunut, täytyy vaan viedä oma blogi sinne, mistä löytyvät samanhenkiset lukijat.

    VastaaPoista